Marzec upłynie w warszawskim Sheratonie pod hasłem króla skorupiaków. Przez cały miesiąc w restauracji The Oriental będzie można spróbować wyśmienitych dań z homarem w roli głównej.
Nowy szef kuchni restauracji The Oriental Aprichet Inboon poda homara na kilka sposobów. Wśród jego propozycji znajdzie się pikantna zupa, a także homary gotowane, grillowane i zapiekane. Wszystkie z dodatkami egzotycznych przypraw orientalnych.
W marcowym menu znajdą się m.in.:
- aromatyczna oceaniczna zupa z homarem, chilli, grzybami, trawą cytrynową i bazylią
w cenie 45 PLN - homar gotowany na parze z sosem do wyboru: sojowo-czosnkowym lub cytrynowym
z chilli w cenie 189 PLN - homar zapiekany w oliwie z chili, kolendry i trawy cytrynowej z roszponką i grzankami
o smaku imbiru i chili w cenie 189 PLN - homar grillowany z ziołami orientalnymi, sosem czosnkowo-pieprzowym i smażonym bok choy w cenie 189 PLN
Według szefa kuchni wyjątkowy smak homara wydobywają bąbelki szampana, stąd też rekomendacja restauracji, aby komponować te dwa smaki.
Mięso homara uznawane jest przez smakoszy za najlepsze wśród owoców morza. Charakteryzuje się delikatnym białym mięsem, które wydobywane jest z siedmiu pierścieni odwłoka.
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.