ŚLIWKOWY LUKSUS DLA KONESERÓW

    Śliwowica Paschalna to trunek jedyny w swoim rodzaju, w którego skład wchodzi naturalny, owocowy spirytus, uzyskany z wysokiej jakości śliwek węgierek. Bursztynowa barwa oraz niezwykły smak i aromat są wynikiem kilkunastoletniego leżakowania w dębowych beczkach,
    w kontrolowanym mikroklimacie. Ten oryginalny trunek, ma rzadko spotykaną na rynku moc – 70%, można go pić wprost z kieliszka (to propozycja dla odważnych), jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju drinków.

    Surowy, śliwkowy spirytus uzyskuje się w procesie fermentacji i destylacji zacieru śliwkowego. Fermentacja prowadzona jest w sposób naturalny, bez wprowadzania obcych kultur drożdży i bez dodatku cukru. Po zakończeniu procesu fermentacji, zacier śliwkowy poddaje się dwukrotnej destylacji. Uzyskany surowy spirytus śliwkowy dojrzewa, poprzez leżakowanie w beczkach dębowych przez okres co najmniej dwóch lat – im dłuższy okres leżakowania, tym ciekawszy smak i bukiet zapachowy wyrobu.

    Beczki ze spirytusem śliwkowym przechowywane są w specjalnie przystosowanych do tego celu piwnicach z zachowaniem odpowiednich warunków klimatycznych. Przed rozlewem
    w butelki dojrzały spirytus śliwkowy poddaje się procesowi wymrażania, a następnie szybkiej filtracji. Gotowy trunek poddany zostaje surowej ocenie. Pozytywna weryfikacja walorów napitku decyduje o dopuszczeniu Śliwowicy Paschalnej do rozlewu w butelki.

    Passover Slivovitz to trunek unikalny, nie tylko ze względu na skomplikowany i długotrwały proces produkcji, ale przede wszystkim ze względu na walory smakowe. Niezwykły, jedwabisty smak doceniają nie tylko koneserzy i znawcy alkoholi mocnych, ale także zwykli konsumenci.

    Cena: ok. 98 zł za 0,7 l

    Pasover Slivovitz.jpg (19 KB)