Zasmakuj w Wątróbce z dorsza, czyli wykwintny przysmak w ofercie firmy King Oscar

    Przygotowując potrawy dla rodziny lub znajomych warto wyjść nieco poza szereg. Możliwości podania na stół ciekawych przystawek i dań głównych są na wyciągnięcie ręki dzięki wyrobom firmy King Oscar. Producent żywności pochodzenia morskiego tym razem proponuje zdrowe, wyjątkowe w smaku Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym. Dostępne w 115 g puszce wyposażonej w kluczyk ułatwiający otwieranie, Wątróbki z dorsza marki King Oscar, to połączenie norweskiej tradycji i surowców najwyższej jakości.
    Wątróbki z dorsza przygotowane bez dodatku konserwantów, sporządzone wyłącznie ze świeżych, nigdy nie mrożonych ryb, zanurzone w wartościowym tłuszczu są prawdziwym rarytasem firmy King Oscar. Dzięki nim z łatwością przyrządzimy ciekawe, smaczne i pożywne dania, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom oryginalnych receptur. Wątróbki z dorsza sprawdzą się bowiem jako składnik pysznych sałatek, dodatek do chrupiących zapiekanek, bądź materiał na doskonały, aksamitny pasztet z wątroby dorsza.

    Niech tradycji stanie się zadość
    Fiordy oraz tysiące wysp sprawiają, iż łączna długość linii brzegowej Norwegii przekracza ponad dwukrotnie długość równika. Nie dziwi zatem fakt, iż warunki do rybołówstwa są w tym kraju wyjątkowo korzystne, a tradycja połowów jest bogata i kultywowana od ponad 1000 lat. Do wyrobu Wątróbek z dorsza marki King Oscar stosuje się dorsza, którego wydobycie odbywa się w wodach arktycznych w pobliżu malowniczych wysp Lofoten. Położony na północy Norwegii archipelag Lofotów jest dla rybaków oraz wędkarzy synonimem piękna krajobrazu i bogactwa niezwykłych okazów ryb. Wyjątkowość Wątróbek z dorsza marki King Oscar polega na tym, iż przysmak pochodzi z surowca świeżego, nigdy nie mrożonego. Zanurzone w swoim własnym, naturalnym oleju wątróbki nie zawierają środków konserwujących, mamy zatem gwarancję spożycia żywności najwyższej jakości.
    Tran – olej z wątroby dorsza
    W celu dostarczenia naszemu organizmowi cennych składników odżywczych stosujemy często suplementy diety. Wśród nich, szczególnie korzystne dla naszego zdrowia jest spożywanie wodpowiednich ilościach tłuszczu rybiego, czyli tranu. Substancja ta pozyskiwana głównie z wątroby dorsza to bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy A. Dlatego też Wątróbki z dorsza marki King Oscar to produkt wyjątkowy. Naturalny olej, w których zostały zanurzone, stanowi bowiem swego rodzaju tran o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Zawarta w nim witamina A, potrzebna do właściwego rozwoju komórek, zapewnia prawidłowy wzrost kości i zębów oraz dobroczynnie wpływa na stan skóry, włosów i paznokci. Dodatkowo tłuszcz rybi zawiera NNKT, czyli cenne kwasy tłuszczowe, wpływające dodatnio na system odpornościowy organizmu oraz na układ krążenia. Na 60 g tłuszczu, zawartego w 100 gramach Wątróbek z dorsza marki King Oscar odnaleźć możemy zatem 8 g kwasów jednonienasyconych, z kolei 22 g stanowią kwasy wielonienasycone, w tym 7 g kwasy Omega 3. Co więcej, w skład 100 g Wątróbek z dorsza marki King Oscar, wchodzi 7 g wysokowartościowego białka, które cechuje łatwa przyswajalność oraz niska zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych.
    Produkty z oferty firmy King Oscar to przede wszystkim zachęta do zdrowego odżywiania. Statystyki mówią same za siebie – mieszkańcy krajów nadmorskich żyją dłużej i są zdrowsi. Skoro tak, koniecznie powinniśmy wprowadzić do naszego jadłospisu potrawy wzbogacone smacznymi i odżywczymi Wątróbkami z dorsza w tłuszczu własnym marki King Oscar. Jesienią 2011 na polskim rynku ukażą się kolejne smaki wybornej wątróbki z dorsza pod marką King Oscar – Wątróbki z dorsza po kaukasku oraz Wątróbki z dorsza po węgiersku.
    Przepis na sałatkę rosyjską z wątróbką z dorsza:
    Składniki:
    2 puszki wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym 115 g marki King Oscar
    2 jajka ugotowane na twardo
    mała cebula
    jedno duże jabłko
    sól i pieprz
    kilka liści zielonej sałaty

    Przygotowanie:

    Wątróbkę z dorsza marki King Oscar odsączyć z tłuszczu. Jaja, jabłko i cebulę drobno pokroić. Następnie wymieszać ostrożnie wszystkie składniki tak, aby wątróbka nam sie za bardzo nie rozpadła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na liściach sałaty.