Makaron z pikantnym sosem pomidorowym

    makaron pikantny Podravka

    Składniki: (składniki dla dwóch osób)

    Pomidory krojone z chili Podravka (390g)

    Oliwa z oliwek (1 łyżka)

    Mięso mielone (100g)

    Makron penne (300 g)

    Natka pietruszki (1 łyżka)

    Masło (20g)

    Starty ser Pekorino lub kawałki sera Ricotta

    Sól i pieprz (do smaku)

    Przygotowanie:

    Dopraw mięso do smaku solą i pieprzem, następnie podsmaż je na oliwie z oliwek, dodaj krojone pomidory z chili i duś przez około 10 minut. W razie potrzeby dodaj trochę wody. Pikantny sos posyp pietruszką, a potem go wymieszaj z ugotowanym makaronem.

    Rada:

    Podawaj na ciepło, posypane startym serem lub kawałkami sera ricotta.

    Czas przygotowania: 20 minut