Kącik kucharski.Jak podawać barszcz?

    Jak każda szanująca się gazeta wprowadzamy też Kącik Kucharski. Przygotowanie potraw, dla niektórych kobiet to domowe hobby. Prawidłowo! Barszcz Ukraiński jak najbardziej wpisuje się do naszej narodowej,smacznej kuchni.Ale jakie miejsce ta zupa może zająć w sztuce?

    REALIZM.Wszystko jak zawsze.Dusić warzywa,buraki,cebulę,marchew itp.Na mięsnym bulionie,dołożyć kapusty,ziemniaczka.Gotować aż sie ugotuje.

    IMPRESJONIZM.Przygotować normalnie.Przed podaniem zmiksować mikserem.

    EKSPRESJONIZM.Włożyć do garnka całe buraki.Za godzinę ziemniaki,marchew.Całą cebulę i całą główkę kapusty.Gotować 3 godziny.

    ROMANTYZM.Wszystkie produkty pokroić w kształcie kwiatuszków.

    HIPERREALIZM.Ugotować buraki,ziemniaki.Pokroić cebulkę,kapustę,ogórki kiszone.Całość polać roztopionym masłem.

    SZTUKA ALTERNATYWNA.Ugotować całość nie na zwykłym bulionie a np. na bulionie z kuropatw,bażantów albo owoców morza.

    PRYMITYWIZM.Podać gościom nieświeże produkty.

    NEOPRYMITYWIZM.Chcących zjeść zupę ludzi wysłać do sklepu na zakupy,stworzyć im możliwość przygotowania potrawy samemu.

    ABSTRAKCJONIZM.Wyjść na dwór,nazrywać trawy,obojętnie jakiej,jaka będzie pod ręką,zalać wrzątkiem,gotować 40 minut.Sól,pieprz do smaku.

    NEOKLASYCYZM.Bulion zamenić na prszkowy,świeże warzywa na suszone.

    KONCEPTUALIZM.W talerze nalać wrzącej zupy.Podawać bez soli i pieprzu.

    HIPERKONCEPTUALIZM.Podać gościom pełne talerze aromatycznej zupy a łyżki schować tak dobrze żeby nikt nie znalazł.Gospodarz przeprasza gości,wychodzi w nagłej,bardzo ważnej sprawie.

    BARSZCZ OP-ART.Nalać pełen talerz zupy i pokazać go mającym ochotę zjeść.Wszystko.

    BARSZCZ POP-ART.Mającym ochotę zjeść barszcz powiedzieć-,,Figę Wam a nie zupę,wynocha”.Wszyscy rozchodzą się pod wrażeniem.Akcja sztuka udała się.

    EKLEKTYKA.Barszcz ozdobić jasnymi różyczkami.

    FUTURYZM.Barszcz jemy z koryta po 7 porcji na głowę.Obowiązkowo w cylindrach i fraku.Nieobwiązkowo no wskazane jest ubrać żółte kalesony.

    HIPARYZM.The Barszcz gotować z kradzionych i znalezionych warzyw po zamknięciu targu.Konopiami przyprawiać.O soli zapomnieć.Jeść łyżką aluminiową ukradzioną ze stołówki studenckiej.Łyżkę nosić na szyi zamiast krzyżyka. Much nie odpędzać.

    HAPPENING.Po tym jak goście już dobrze się najedli zademonstrować im ugotowanego w zupie kota.Akcja pt.-,,A potem zupa z kotem”.

    POSTMODERNIZM.Gościom nalewać niewidzialny barszcz czyli udawać,że jest.Wszyscy powinni udawać,że jedzą.A tego kto powie,ze nic tu nie ma wygonić za prostactwo i chuligaństwo.

    SYMBOLIZM.Gościom podajesz talerze z karteczkami ,na których piszesz:bura,marchew,ziemniak,kapusta,cebula…itp.

    STYL FOLKOWY.Na stół stawiasz koszyk z surowymi warzywami.Dalej goście powinni sobie sami ugotować.

    PERFOMANS.Zaproszonych na barszcz gości gospodarze witają ubrani jak ich matka rodziła.

    Niech gotowanie smacznych potraw będzie dla Was przyjemnym ,domowym hobby a nie ciężkim obowiązkiem.

    zupa

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj