„Pyszny drobiowy” z oferty firmy DROP S.A – pełnia pysznego drobiu na naszych stołach

    Historia pasztetu sięga starożytnego Rzymu. Już wtedy pasztet przyrządzany był z wielu rodzajów mięs a następnie formowany w różne kształty. W czasach nowożytnych niepowtarzalny smak i aromatyczny zapach pasztetu w pierwszej kolejności zachwycił Francuzów, a następnie Polaków. „Pyszny drobiowy” pasztet firmy DROP S.A. to kontynuacja tradycyjnej linii znanych i lubianych pasztetów z kogucikiem. Skład nowego produktu firmy DROP został oparty tylko i wyłącznie na mięsie drobiowym, z dodatkiem wyrazistej kompozycji przypraw.
    Przysmak z Rzymu na polskich stołach
    Nie Francuzi i nie Włosi wymyślili przepis na smakowity pasztet, prekursorami w tej dziedzinie byli bowiem Rzymianie. Początkowo przyrządzanie tej potrawy było proste i nie wymagało zbytniego zaangażowania. Wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a wśród u Rzymian dodatkowo rósł apetyt na odkrywanie nowych smaków. Rzymianie tworzyli więc pasztetowe kombinacje z różnych mięs i wymyślnych przypraw. Wieść o tej wybornej przekąsce rozprzestrzeniła się szybko po świecie. Przepis po różnych ewolucjach – smakowych czy jakościowych – trafił w XIV w. na dwór francuski. Zachwyt nad pasztetem umożliwił rozwój nowego zawodu – pasztetnika. Na tej osobie ciążyła wielka odpowiedzialność – zarówno za przygotowanie pasztetu, jak i za jego udekorowanie oraz podanie.
    Kuchnia francuska dotarła do Polski już w XVII w., co więcej francuscy pasztetnicy – uważani za najlepszych w swoim fachu – pracowali także na szlacheckich dworach w Polsce. W kuchni staropolskiej przyrządzano przeróżne pasztety z dziczyzny, mięs zwierząt hodowlanych, podawane na gorąco lub na zimno, w cieście lub w formie. Nie były wówczas znane smaczne pasztety w wygodnej, poręcznej puszce, które cieszą się nie mniejszą popularnością jak te, sprzed kilku wieków.

    „Pyzny drobiowy” pasztet o pysznym, drobiowym smaku
    Nowy „Pyszny drobiowy” pasztet firmy DROP S.A został przygotowany z najwyższej jakości mięsa drobiowego, dzięki czemu dostarcza niezbędnych wartości odżywczych, z których słynie drób. ,,Pyszny drobiowy” idealnie nadaje się do kompozycji wiosennych kanapek ze świeżą papryką, ogórkiem, pomidorem czy sałatą. ,,Pyszny drobiowy” pasztet szybko przegoni z naszej kuchni nudę i zainspiruje nas do tworzenia prawdziwych, wiosennych kanapkowych arcydzieł. Kolorowe i zdrowe kanapki zawsze i wszędzie będą pysznie smakować – w pracy, na biwaku, w szkole czy w domu. Jeśli nie mamy czasu, aby przyrządzić posiłek w domu przed leśną wędrówką czy górską wyprawą, to śmiało można spakować niewielkie, poręczne opakowanie ,,Pysznego drobiowego” do plecaka. Nowy produkt firmy DROP ma kremową konsystencję, więc łatwo się rozsmarowuje. Zgodnie z dynamicznie zmieniającymi się trendami smakowymi, w pasztecie firmy DROP, dobrano nową kompozycję przypraw, za sprawą której będziemy intensywniej rozkoszować się wyrazistym aromatem. Z „Pysznym drobiowym” pasztetem DROP nie pozostanie nam nic innego jak delektować się w pełni pysznym drobiowym smakiem!

    pasztet_pyszny_drobiowy_drop.jpg (59 KB)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj