Świderek z oferty Czanieckich Makaronów – pozytywny zakręt na wiosnę

    Koniec zimowej ospałości i nudy w kuchni, w której przez długi czas brakowało świeżych warzyw
    i owoców! Teraz przyszedł czas na wiosenne, lżejsze i zdrowsze przekąski. Świderek z linii „A’la italiana” to nowość z oferty Czanieckich Makaronów, która idealnie nadaje się do różnorodnych kombinacji z sosami czy warzywami. Dzięki naturalnym składnikom oraz pięknemu złocistemu kolorowi wyróżnia się spośród innych makaronów i potrafi nieźle zakręcić w głowie na wiosnę.
    Viva la pasta! Viva Świderek!
    Świderki z oferty Czanieckich Makaronów mają wielu wielbicieli, ze względu na ich niepowtarzalny smak i zdrowe właściwości, a także skręcony kształt. Każdy składnik kuchenny chce się wkręcić
    w kompozycje ze Świderkami. Szpinak owinie się dookoła i na pewno nie będzie chciał się już odczepić, a sosy z kolei otulą go dokładnie. Czym zyskały sobie taką popularność? Świderki z oferty Czanieckich Makaronów zrobione są w 100% z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki powstałej z pszenicy durum. To właśnie zawartość semoliny w Świderkach nadaje im żółtą przezroczystą barwę, co więcej nie dopuszcza do rozgotowania i sklejania się. Po ugotowaniu Świderki zachowują swoją sprężystość i zwartą strukturę. Do produkcji Czanieckich Makaronów nie używa się jaj, więc nowy Czaniecki Makaron Świderek jest idealny do spożywania przez osoby uczulone na białko kurze.
    Wkręć się w Czanieckie Świderki!
    Makaron staje się coraz bardziej popularnym składnikiem domowych, polskich obiadów. Świderek z oferty Czanieckich Makaronów to produkt, który można podawać na tysiące sposobów: na słodko, z zawiesistymi sosami, ze szpinakiem i czosnkiem, z cukinią i papryką. O ile przepisy ze szpinakiem i sosami są znane, to makaron z cukinią i papryką niekoniecznie. Przygotowanie tej potrawy jest wyjątkowo proste, wystarczy posiekać drobno paprykę, cukinię i cebulę, a następnie wymieszać z oliwą. Świeże zioła również posiekać i przyprawić do smaku. Całość wymieszać tak, aby powstała konsystencja sosu. Czaniecki Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Po odsączeniu, dobrze wymieszać z sosem warzywnym i udekorować bazylią. Dla miłośników bardziej sytych dań, całość można posypać kawałkami fety. To tylko jedna z wielu propozycji przyrządzania Świderka z oferty Czanieckich Makaronów. Dowolność łączenia najróżniejszych składników pozwoli rozwinąć naszą kulinarną wyobraźnię.
    Wybierając makarony szukamy tych idealnych do przyrządzenia konkretnych potraw, albo tych wyprodukowanych
    z naturalnych składników. Stawiamy przed produktami spożywczymi coraz wyższe wymagania. Kompozycje obiadowe czy sałatkowe ze Świderkiem z oferty Czanieckich Makaronów spełniają powyższe kryteria i zadowolą swoim smakiem najbardziej wymagające podniebienia.
    Makaron Świderek – Czanieckie Makarony
    Masa netto: [g] 500
    Cena detaliczna: [zł] 5,41
    Skład: semolina 100 %, woda
    Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

    swiderek_male.jpg (17 KB)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj