Słoneczna Italia na Twoim talerzu z Muszelką „A’la italiana” Czanieckich Makaronów

    Makaron Muszelka w języku włoskim nosi uroczą nazwę chiocciole (czyt. kiocziole), przypominającą o wakacjach spędzonych na piaszczystych plażach, delektowaniu się smakami i aromatem włoskiej kuchni. Teraz, dzięki Muszelce – nowości z oferty firmy Czanieckie Makarony, możemy przenieść garść miłych skojarzeń na nasze talerze, co z pewnością umili każde spotkanie przy stole.
    Muszelka – wspomnienie słonecznych dni – kojarzy nam się z dzieciństwem, beztroską wakacji i nadmorskich wojaży. Dzięki niej przechowujemy wspomnienia z letnich dni, dlatego nadal zbieramy muszelki na plaży, by przywieźć do domu choć część tamtych radosnych chwil, by obdarować bliską osobę. Mówi się, że słychać w nich szum morza…
    Muszelka z linii „A’la italiana” – źródło kulinarnej inspiracji
    Popularny makaron Muszelka stanowi świetną bazę dla dań obiadowych – wszelkiego rodzaju zup warzywnych, ale również uwielbianych przez dzieci, zup owocowych. Rozmaite zapiekanki makaronowe z ulubionymi dodatkami zyskają na smaku dzięki Muszelce z linii „A’la italiana” Czanieckich Makaronów. Muszelka posłuży też do przygotowania wielu przekąsek w ciągu dnia, jest bowiem doskonała do sałatek. Dobrze smakuje zarówno w towarzystwie słodkich jak i wytrawnych składników, dlatego nieustannie inspiruje do przygotowania codziennych obiadów, ale także jest pomocna przy kulinarnych eksperymentach.
    Przygotowanie makaronu Muszelka Czanieckich Makaronów z sosem włoskim jest niezwykle proste, jednak gwarantuje ucztę zmysłów, dzięki bogactwu kolorów na talerzu oraz aromatom ziół oraz oliwy. Wystarczy cebulę, czosnek i boczek podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, papryczkę chili, doprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron Muszelka i udekorować świeżą bazylią lub pietruszką. Szczypta startego parmezanu doda całości ostrego, serowego smaku, a danie z pewnością uraczy nasze podniebienia przypominając słoneczną atmosferę Toskanii.

    Makaron na diecie – 100 % semoliny we włoskim wydaniu
    Wiele osób dbających o linię niesłusznie unika makaronów. Odpowiednio przygotowany, wysokiej jakości makaron z semoliny nie tylko wzbogaci naszą dietę, ale będzie stanowił bazę dla wielu wybornych dań. Dzięki 100 % zawartości semoliny, czyli mąki z pszenicy durum, makaron Muszelka z oferty firmy Czanieckie Makarony ma niski indeks glikemiczny, co znaczy, że nie powoduje nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi, a co za tym idzie, przedłuża uczucie sytości i sprzyja odchudzaniu. Co więcej, nie ulega rozgotowaniu, zachowuje swój kształt i nie rozkleja się, co znacznie wzbogaca walory smakowe i estetyczne przygotowanej potrawy.
    Makarony z linii „A’la italiana” Czanieckich Makaronów to doskonała baza dla codziennych obiadów oraz dań na specjalne okazje, ale jednocześnie inspiracja do tworzenia nowych przepisów. Dzięki makaronom z serii „A’la italiana” nawet z pozoru zwyczajny posiłek stanie się okazją do świętowania i delektowania się smakami domowej kuchni.

    Makaron Muszelka – Czanieckie Makarony
    Masa netto: [g] 500
    Cena detaliczna: [zł] 4,40
    Skład: semolina 100 %, woda
    Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

    muszelka_male.jpg (17 KB)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj